Kakkoskierros

Lauantai oli Elinan ja Jarkon ensimmäinen luolapäivä, ja etenkin kun vettä tuli edelleen taivaan täydeltä, kohteeksi valittiin OFD II. Siispä perus-luola-aamiainen, eilisen jäljiltä edelleen läpimärät luolakamat päälle, ja hyvin, hyvin sumuisen ja kostean maiseman halki ylös Kakkosen luukulle.

Reissumme oli aika samanlainen kuin muiden vetämät esittelyreissut, esimerkiksi se, jolle Ian meidät vei puolitoista vuotta sitten – tosin ilman Edward’s Shortcutin pelottavia poikkareita. Alas Corkscrewta ja Salubriousia, Trident, Judge ja Swamp Creekin kourat, vielä alavirtaan, kurkistus Maypole Inletiin, vierailu Selenite Tunnelissa ja Shatter Pillarilla, ja takaisin hieman eri reittiä, minitraversejen ja Big Chamber Near the Entrance läpi. Etenimme sujuvasti, ja yllätin itseni ylittämällä the Kaamean Holen ennen Maypole Inletiä, vaikkei olisi ollut pakko.

Retki oli kiintoisa myös moneen kertaan paikat nähneille, koska sateen jäljiltä luolaston ”kuiva” yläosakin valui vettä. Kaikenlaisia pieniä puroja ja vesiputouksia oli yllättävissä paikoissa, kuten Gnome Passagessa ja Arete Chamberissa, ja yleensä hyvin matalassa Salubrious Streamissa sai jalkansa märiksi. Tämä oli kostein OFD II -reissu mitä olen tehnyt, jos päävirtaan asti ulottuneita vierailuja ei lasketa.

Koska oli viikonloppu ja sateista, yläsisäänkäynnillä oli monta muutakin seuruetta. Ihme kylä törmäsimme muihin vasta aivan loppumatkasta. Jälkeenpäin tosin kuulimme, että eräs hieman eksynyt porukka oli ollut yläpuolellamme jossakin vaiheessa ja nähnyt valomme. Majallakin oli enemmän väkeä kuin moneen päivään, vaikkakin paikalliset olivat sitä mieltä, että oli hyvin rauhallista.

Jätä kommentti