3.1. Välikävelypäivä

Tiistai valikoitui viikon vapaapäiväksi. Kaikki nukkuivat pitkään, ja aamiaista syötiin hartaasti. Sen sijaan että olisimme istuneet koko päivän mökillä, minä, Tor ja Taina lähdimme kävelylle Dan-yr-Ogofin turistiluolakompleksin takana kohoavien nummien karstimaastoon. Ensin tosin eksyimme luola-alueen läheisten asuintalojen pihaan, mistä ystävällinen paikallistäti neuvoi meidät oikeaan parkkiin, ja oli huolissaan, ettemme vain eksy pimeässä. Eikä niissä kukkuloilta löytyvissä luolissakaan mitään nähtävää ole, hän huomautti, reikiä maassa vain! Selvästi näytimme liikaa turisteilta emmekä vakuuttavilta luolaharrastajilta.

img_5280Kävelypolku, jolle lähdimme, oli tuttu Pwll Dwfnin reissulta parin vuoden takaa, ja luolan löytäminen olikin tehtävälistallamme. Päivä oli aurinkoinen mutta viileä, ja maisemat upeita. Niihin ei yleensä tule kiinnitettyä paljoakaan huomiota, kun ovat jo niin monelta reissulta tuttuja. Lähes nummien laen tuntumassa poikkesimme pääväylältä luolakoloa etsimään. Tokihan sen muistin varassa löytäisi? Vaan eipä löytynyt, ei, vaikka haahuilimme karstivajoamien täyttämillä mättäillä ties kuinka kauan kurkistaen joka kuoppaan, mistä löytyi muun muassa kiviä ja kalloja, mutta ei sisäänkäyntiä. Luolalla ei suotta ole hankalasti löydettävän maineessa. Aurinko alkoi jo lähestyä horisonttia, joten päätimme luovuttaa.

Lähimaaston toinen sisäänkäynti, Tunnel Caven luukku nurmikossa, löytyi hyvin vähällä vaivalla. Sitten olikin aika valua alas parkkipaikalle. Käväisimme majalla, ja jatkoimme kohti lähi-Tescoa ruokavarastoja täydentämään. Myöhemmin illalla paikalle ilmaantuivat Mendipeiltä Miri ja Duncan, jotka liittyivät luolaavaan joukkoomme loppureissun ajaksi. Kuulumisia vaihdettiin, ja inkivääriviiniä maisteltiin (nam!).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s