3.4. Mutkikas kotimatka

Koska olin edellisenä iltana laiskotellut, soi viimeisenä päivänä herätys klo 7.30, jotta ehtisin saada kaiken kasaan ennen lähtöä. Olin luvannut olla vapaaehtoinen junamatkustaja myös paluusuuntaan. Meitä oli kahdeksan ihmistä kamoineen ja yksi valtava köysisäkki, ja kaikkien sovittaminen yhteen isoon ja yhteen varsin pieneen autoon olisi mennyt haastavaksi. Kiitos varhaisen herätyksen ehdin mainiosti pakata kamppeeni, käydä viimeisen kerran brittiläisessä suihkussa (ei tule ikävä) ja syödä aamupalaa.

IMG_7840Kymmenen kieppeillä Dare heitti minut Settlen somalle vanhalle juna-asemalle. Keli oli niin tympeän sateinen, ettei lähteminen edes juuri harmittanut. Tasan ajallaan klo 10.32 saapui pieni dieseljuna kohti Leedsiä. Tunnin matka tuntui lyhyeltä–eihän siinä ehtinyt edes kirjottaa kokonaista päivää päiväkirjaa. Leedsissä vaihtoaikaa oli sen verran, että ehdin noutaa kahvin ennenkuin oli aika hypätä toiseen junaan. Sillä olin perillä Manchesterin kentällä jo hieman yhden jälkeen.

Olin juuri ehtinyt etsiytyä kentällä ravintolaan selaamaan ruokalistaa kun paikalle ilmaantuikin jo ensimmäinen autokunta eli Elina, Jaakko ja Tor, jotka liittyivät seuraani. Jälkimmäinen porukka saapui sopivasti kun olimme saaneet syötyä ja maksettua, ja oli aika siirtyä jokaisen matkan tympeimpään osuuteen. Lentokenttärutiini oli tasan niin ärsyttävä kuin se pahimmillaan on; jonoteltiin sinne sun tänne, laukkuja turvatarkisteltiin hitaasti ja huolella, ja tietenkin lentokin oli myöhässä. Istuimme ainakin tunnin Starbucksissa kuluttamassa aikaa.

Kiitos vastatuulen, jonkun teknisen vian, ja sitten vielä koko Euroopan lentohallinnointia sotkeneen Eurocontrolin tietokonevian, pääsimme lopulta lähtemään liikenteeseen yli tunnin aikataulusta jäljessä. Helsinkiin laskeuduimme siis vasta lähempänä puoltayötä. Onneksi sain taas kyydin kotiovelle, ja viimein yhden maissa pääsin omaan sänkyyn nukkumaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s