25.8. Vapaapäivän epätoivo

Lauantaina heräsin liian aikaisin siihen, että muutama ihminen suuntasi kohti luolia. Koitin mennä takaisin nukkumaan, ja kun siitä ei tullut mitään, luin jonkin aikaa kirjaa sängyssä. Ulkona satoi. Olo oli yleisen epätoivoinen ja totaalisen epäsosiaalinen.

Kuuden EuroSpeleopäivän saldona oli pari luolaretkeä, joista pisinkin oli ollut kuusituntinen lähinnä odottelun määrästä johtuen. Mikään luolista ei ollut erityisen näyttävä tai mieleenpainuva, paitsi ehkä graniittivirtaluola erikoisen luonteensa vuoksi. Lomafiiliksen sijaan painoi stressi ja ahdistus siitä, että olin kämpän varausta järkänneenä ikäänkuin koonnut ihmiset tähän tapahtumaan, joka nyt sitten jätti paljon toivottavaa. Kämppäkin oli, noh, enimmäkseen toimiva, mutta aika pieni kuudelle aikuiselle, ja sisälsi ominaisuuksia kuten käsiin jäävät kaappien vetimet ja niskaan tippuvan suihkutangon. Luolaretkistressin lisäksi ahdisti ajatus loman lopusta ja siitä, että pian pitäisi palata kotiin ja töihin. Päädyin viettämään suurimman osan päivästä itsekseni sekä avautuen ihmisille internetissä. Kumpikaan ei kauheasti auttanut.

IMG_9374Päivän suurimmiksi aikaansaannoksiksi jäivät pyörähdys tapahtuma-alueella, mistä ostin t-paidan ja liian kalliin kirjan Sveitsin kanjoneista, pikainen shoppailureissu huoltoasemakauppaan Gmundeniin—koska kaikki muu oli jo kiinni ja huomenna olisi yhtä suljettua, koska sunnuntai—sekä EuroSpeleon palkintoseremonian ja 3D-valokuvashown seuraaminen. Ensinmainittu oli pitkäveteinen ja sisälsi naurettavan paljon selkääntaputtelua tapahtumajärjestäjien taholta, kun oma kokemus oli, että järjestelyt olivat vähän mitä sattuu. Jälkimmäinen puolestaan oli todella hieno, mutta siitäkin jäi vähän ristiriitainen fiilis: tympeää olla luolalomalla katsomassa jonkun muun kuvia luolista, jotka ovat sata kertaa hienompia kuin mikään, mitä täällä tuli vastaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s