27.8. Ebensee – Wien – Praha – Helsinki

Retken loppusilaukseksi mokasin checkoutin. Tai siis, edellisillan epätoivossani en ollut tarkistanut mihin mennessä pitää olla ulkona, joten kuin totaalinen ilkeä idiootti, kerroin tästä myöhään nukkuneille ihmisille vasta tuntia ennen kyseistä kellonaikaa. Olin alunperin toivonut saavani kyydin asemalle, mutta näissä olosuhteessa koin, ettei olisi reilua sitoa kenenkään muun käsiä. Tartuin siis tavaroihini ja taitoin parin kilometrin matkan kävellen; se oli alamäkeen ja sää oli hyvä, joten se olisi ollut ihan ok, jos en olisi kokenut epäonnistuneeni totaalisesti reissunjärjestäjänä.

Kotimatka oli pitkä ja mieli maassa. Junien suhteen minulla kävi parempi tuuri kuin mitä koin ansainneeni. Ensimmäinen kyytini Ebenseestä Attnang-Puccheimiin oli kymmenisen minuuttia myöhässä, mutta seuraava juna, Attnang-Puccheimista Wieniin, oli puolestaan vartin, joten ehdin hyvin ostaa asemalta lounasta. Wienin-junan myöhässäolo aiheutti jännityksen hetkiä, koska vaihtoaikaa viimeiseen junaan, Wienistä Prahaan, oli aikataulun mukaan vain viisi minuuttia. Lopulta sekin oli hieman myöhässä, niin että ehdin Wienissä juuri sopivasti kävellä asemalaiturin yli junasta toiseen. Prahassakin löysin nopeasti tieni lentokenttäbussiin, jossa vieläpä sai lipun ostettua kortilla (koska eihän minulla mitään Tšekin rahaa ollut).

Pääsin kuin pääsinkin siis hyvissä ajoin Prahan lentokentälle. Päivän teemaa jatkaen myös lento oli myöhässä, mutta vain puolisen tuntia. Tämä tarkoitti, että se laskeutui Helsinkiin puolenyön kieppeillä. Päivän ritarillisimma teon pisteet sai Dare, joka tuli vastaan taksikuskiksi. Tämä oli todella tarpeen; sitä toivoisi palaavansa lomalta rentoutuneena ja energisenä, mutta sen sijaan olin melkein stressaantuneempi kuin ennen reissua. Ja seuraavana päivänä taas töihin. Huoh.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s